ciorba_de_curcan_800
legume si ciuperci

Ciorbă de curcan

Asezonată cu ienibahar și tarhon, această ciorbă este ideală  pentru o masă festivă.
  • 14

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Puneți într-o cratiță oasele și carcasa de curcan, acoperiți cu apă. Adăugați piperul boabe, frunza de dafin, coriandrul și două cepe tocate. Lăsați ciorba la fiert timp de o oră.

  • Când ciorba e gata dați-o printr-o sită astfel încât să rămână doar zeama. Puneți zeama într-o altă cratiță, adăugați pieptul de curcan tăiat, ceapa rămasă, tarhonul ienibaharul și piperul măcinat. Fierbeți timp de 20 de minute. Lăsați să se răcească.

  • Amestecați amidonul cu apa rece până se formează o pastă și apoi adăugați-o la ciorbă. Amestecați și laptele până când compozișia ajunge în punctul de fierbere.

  • La final, asezonați cu sare și piper și adăugați smântâna.