Sfaturi de utilizare
Este un fruct al unei plante agăţătoare veşnic verde cultivată în sudul şi sud-estul Asiei. Se obţine din fructele încă necoapte, verzi sau care se îngălbenesc. Adunate, poamele sunt uscate la soare până capătă culoarea neagră-brună. Gustul pipărat al piperului negru rezultă din conţinutul piperinei - în special în partea superioară a scoarţei. Piperul negru boabe este foarte des folosit drept condiment. Se adaugă la supe, ciorbe, sosuri, precum si la mâncăruri de carne, zarzavaturi şi peşte. Este folosit de asemenea la preparea unor bauturi. Piperul negru boabe se adauga la inceputul pregătirii mâncărurilor.
Lucruri interesante despre piperul negru:
Piper negru - un condiment foarte vechi. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit în India. Piperul negru a avut o popularitate incredibilă la Roma - se folosea la plătit impozitele, iar grecii utilizau piper negru ca cel mai bun febrifug. Portugalia, care ocupa un loc important în zona maritimă s-a bucurat de monopol pentru importul de piper negru până în secolul al XIX-lea Europa.