Default
FF2018

Bulete de orez și bacon cu ciuperci Shiitake și sos de ghimbir

Pentru o masă modernă în stil japonez Izakaya, aceste bulete de orez cu bacon și ciuperci Shiitake sunt perfecte. Amestecul de condiment Furikake conferă acestui preparat o aroma intensă și o culoare vibrantă. Cel mai bine este să le serviți cu sos de ghimbir.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 30m

    Durata de gătire

  • 17

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

  • Pentru bulete de orez cu bacon și Shiitake
  • 1 3/4 căni de orez pentru sushi
  • 1 lingură oțet de orez
  • 4 felii subțiri de bacon, tăiate
  • 1 dovleac de iarnă tăiat – se pot folosi dovleci kabocha sau dovleac plăcintar
  • 115 grame ciuperci Shiitake tăiate subțiri
  • 4 cepe verzi tăiate subțiri
  • 11 grame amestec de condimente Furikake
  • 1/2 linguri Piper alb măcinat
  • 1/2 linguri Muștar Clasic
  • Pentru sosul de ghimbir
  • 1/4 cană oțet de orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguri Ghimbir
  • 1/2 linguri pudră de ceapă
  • 1/2 linguri Boia de ardei dulce Substituiri disponibile
    • Boia de ardei dulce Family Pack

pregătire

  • Gătiti orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 575 ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și amestecați-l cu 2 lingurițe de oțet de orez și o lingură de zahăr. Lăsați-l să se răcească ușor

  • Pentru a face umplutura cu ciuperci Shiitake, gătiți bacon-ul la foc mediu timp de aprox. 7 minute, amestecând ocazional. Păstrați grăsimea baconului în tigaie, iar bucățile de bacon lăsați-le pe un prosop de hârtie. Adăugați dovleacul în tigaie; gătiți aproximativ 6 minute, amestecând ocazional. Adăugați ciupercile și ceapa verde; gătiți aproximativ 2 minute. Adăugați condimentele Furikake, piperul alb și mustarul; gătiți 5 minute sau mai mult sau până când legumele s-au înmuiat. În compoziție se amestecă baconul și apoi se lasă tot amestecul la răcit.

  • Pentru sosul de ghimbir, combinați toate ingredientele într-un bol mediu. Așezați deoparte până când sunteți gata să serviți. Sosul se poate păstra la frigider într-un recipient etanș timp de până la o săptămână.

  • Pentru a forma buletele de orez, scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de amestec de ciuperci în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 8 porții.

  • Pentru a servi, presărați pe buletele de orez amestecul de condimente Furikake. Serviți cu sosul de ghimbir.