durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Gătiti orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 575 ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și amestecați-l cu 2 lingurițe de oțet de orez și o lingură de zahăr. Lăsați-l să se răcească ușor
Pentru a face umplutura cu ciuperci Shiitake, gătiți bacon-ul la foc mediu timp de aprox. 7 minute, amestecând ocazional. Păstrați grăsimea baconului în tigaie, iar bucățile de bacon lăsați-le pe un prosop de hârtie. Adăugați dovleacul în tigaie; gătiți aproximativ 6 minute, amestecând ocazional. Adăugați ciupercile și ceapa verde; gătiți aproximativ 2 minute. Adăugați condimentele Furikake, piperul alb și mustarul; gătiți 5 minute sau mai mult sau până când legumele s-au înmuiat. În compoziție se amestecă baconul și apoi se lasă tot amestecul la răcit.
Pentru sosul de ghimbir, combinați toate ingredientele într-un bol mediu. Așezați deoparte până când sunteți gata să serviți. Sosul se poate păstra la frigider într-un recipient etanș timp de până la o săptămână.
Pentru a forma buletele de orez, scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de amestec de ciuperci în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 8 porții.
Pentru a servi, presărați pe buletele de orez amestecul de condimente Furikake. Serviți cu sosul de ghimbir.