Sfaturi de utilizare
Se obţine din aceeaşi plantă din care se obţine piperul negru cu diferentă că piperul alb se obţine prin prelucrarea fructelor ajunse la maturitate. Boabele culese se fermentează; apoi se îndepărtează pătura exterioară a fructului. Restul fructelor se usucă până ce capătă culoarea specifică de gri-crem. Unic, specific, puternic, cu un miros aparte, dar fin şi un gust mai puţin iute, sunt caracteristicile piperului alb, atât de apreciat de bucătari de renume din întreaga lume. Piperul alb se foloseşte la carnea albă, sosurile albe, pateuri, peşte si brânzeturi. Imbogăţeşte gustul salatelor, supelor, mâncărurilor de legume, măruntaielor, al ouălelor şi sosurilor, precum şi al dulciurilor. Piperul alb măcinat se adaugă la sfârşitul preparării mâncării.
Piperul alb merge bine în combinaţie cu muștar, busuioc, tarhon, boia de ardei, ceapa, maghiran, mentă, rozmarin, cimbru, ghimbir și ienupăr.
Piper alb păstrează într-un loc uscat, într-un recipient închis ermetic.