Pui Marsala
carne de pui

Pui Marsala

Puiul Marsala este un fel de mâncare sicilian destul de uşor pentru o masă de seară din timpul săptămânii şi destul de impresionant pentru a-l găti pentru oaspeţi.
  • 10m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 1/4 cană de făină
  • 1 linguriță Maghiran
  • 1 linguriță Ceapă granulată
  • 1 linguriță Sare de mare iodata cu plante aromatice Rasnita
  • 1/4 linguriță Piper negru măcinat
  • 450 grame piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în felii subţiri
  • 4 linguri ulei de măsline, împărţit
  • 226 grame ciuperci tăiate în felii
  • 1 cană de vin de Marsala
  • 1 cană de supă de pui
  • 1 linguriță Foi de dafin

pregătire

  • Amestecaţi făina, usturoiul, sarea şi piperul într-un vas puţin adânc. Acoperiţi bucăţile de carne de pui cu amestecul cu făină.

  • Încălziţi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la temperatură medie-ridicată. Adăugaţi jumătate din cantitatea de pui; prăjiţi timp de 3 minute pe fiecare parte până când bucăţile sunt uşor rumenite. Scoateţi bucăţile de carne din tigaie şi păstraţi-le la cald. Dacă este necesar, adăugaţi încă 1 lingură de ulei în tigaie. Rumeniţi restul bucăţilor de pui.

  • Înfierbântaţi lingura de ulei rămasă în aceeaşi tigaie. Adăugaţi ciupercile; prăjiţi şi amestecaţi timp de 3 minute. Amestecaţi vinul, supa şi condimentele. Aduceţi la temperatura de fierbere.

  • Reduceţi focul la mic; lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 5 minute sau până când a scăzut la jumătate, amestecând pentru a distribui bucăţile rumenite. Turnaţi sosul peste pui şi serviţi.