ingrediente
Fierbeţi pastele „al dente” într-o oală mare cu apă fiartă.
În timp ce pastele se fierb, puneţi o tigaie pe foc mediu. Odată ce tigaia s-a încălzit, adăugaţi uleiul de măsline, apoi roşiile. Lăsaţi pe foc timp de 2 minute amestecând din când în când până când roşiile încep să-şi elibereze sucul şi apoi reduceţi la foc mic.
Adăugaţi praful de usturoi şi amestecaţi. Apoi adăugaţi busuiocul şi lăsaţi sosul să scadă aproximativ 2 minute. Asezonaţi după gust.
Scurgeţi pastele şi păstraţi puţină apă în care s-au fiert.
Adăugaţi-le în sos şi amestecaţi. Subţiaţi sosul cu o parte din apa de fiert până când acesta acoperă pastele.
Puneţi-le în boluri şi presăraţi parmezanul ras.