ingrediente
Pregătiți borcanele pentru murături, sterilizați-le în apă fiartă.
Într-o oală mare turnați oțetul, zahărul, sarea și boabele de piper. Așezați oala pe foc și lăsați-o la foc mediu până când amestecul fierbe. După ce luați de pe foc, lăsați amestecul să se răcească timp de 2 ore.
Puneți sfecla necurățată într-o oală mare umplută cu apă. Gătiți aproximativ 35 de minute până când sfecla devine moale. Scoateți sfecla, curățați-o de coajă și tăiați-o. Dacă folosiți sfeclă mică o puteți lăsa întreagă.
Așezați sfecla și hreanul tăiat fâșii în borcane. Reîncălziți oțetul, apoi adăugați-l peste sfeclă în borcane și sigilați-le bine.
O puteți consuma după 2 săptămâni de la preparare și se poate păstra până la 6 luni.