Default
FF2019

ÎNGHEȚATĂ PE BĂȚ CU CARTOFI DULCI ȘI MURE

Nimic nu este mai bun decât o înghețată pentru a face față căldurii. Aceste înghețate pe băț din legume sunt preparate din cartofi dulci piure și mure asezonate cu scorțișoară, vanilie, suc de portocale și o notă de sare de mare. Un deliciu excelent delicios și răcoritor!

Informații nutriționale pe porție: 48 calorii, grăsimi totale 0 g, grăsimi saturate 0 g, colesterol 0 mg, sodiu 94 mg, carbohidrați 12 g, fibre 2 g, proteine 0 g, zaharuri totale 8 g
  • 15m

    durata de pregătire

  • 48

    Calorii

  • 8

    ingrediente

ingrediente

14

Porții

  • 1 1/2 cești cartofi dulci tăiați (în cuburi de aproximativ 2,50 cm) (aproximativ 1 cartof dulce mediu)
  • 3 cești de mure proaspete, împărțite
  • 2 cești suc de portocale
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri de nectar slab de agave
  • 2 lingurițe de extract pur de vanilie
  • 3/4 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Scorțișoară măcinată

pregătire

  • Puneți cartofii dulci într-o cratiță medie cu suficientă apă pentru a-i acoperi. Fierbeți la foc mic aproximativ 15 minute, sau până se înmoaie cartofii. Scurgeți bine; lăsați să se răcească 5 minute.

  • Puneți cartofii dulci, 2 căni de mure și celelalte ingrediente în recipientul mixerului. Acoperiți. Amestecați până la omogenizare, aproximativ 3 minute. (Dacă doriți, treceți amestecul prin sită pentru a îndepărta semințele.)

  • Împărțiți amestecul în 14 căni de hârtie mici sau forme de înghețată pe băț, umplând aproximativ 2/3 din volumul lor complet. Adăugați câteva mure proaspete în fiecare formă, presându-le ușor în amestecul de cartofi dulci.

  • Congelați timp de 30 de minute sau până când amestecul începe să se întărească. Introduceți bețișoarele sau paiele colorate în centrul fiecărei forme. Congelați cel puțin 4 ore sau peste noapte, până când compoziția este complet întărită.