Default
FF2018

Frigărui BBQ tanzaniene cu sos de roșii și ceapă

Dați un gust diferit clasicului grătar cu acest preparat tanzanian. Cunoscut local ca mishkaki, aceste frigărui cu papaya sunt marinate în așa fel încât vita să absoarbă arome intense (dacă sunt marinate peste noapte, aroma va fi și mai intensă). Rețetele cu papaya includ adesea chili deoarece acest condiment iute potențează frumos aroma dulceagă a fructului. Papaya verde este, de asemenea, ingredientul cheie care ajută carnea să fie mai moale astfel încât să ți se topească în gură. Amestecă papaya cu roșii, lămâie și cu un amestec de condimente făcut în casă. Aceast preparat din estul Africii are un gust complex, dar este ușor de pregătit. Doar amestecați usturoi, sare, chili, ghimbir și curry, toate de la Kamis. Serviți frigăruile cu legume sezoniere și cu sosul nostru delicios de roșii și ceapă.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 20m

    Durata de gătire

  • 21

    ingrediente

ingrediente

4

Porții

  • Pentru amestecul de condimente
  • 1 lingură Curry
  • 1/2 lingură Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1/2 lingură Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/4 lingură Chili
  • 1/4 lingură Ghimbir
  • Pentru carnea marinată
  • 2 roșii, tocate
  • 50 grame papaya verde, tocat
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 450 grame carne de vită, tăiată cubulețe
  • Pentru sosul de roșii și ceapă
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă, tocată
  • 4 roșii, tocate
  • 125 mililitri apă
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 2 linguri concentrat sau pastă tamarind
  • 1 lingură miere
  • 1/4 lingură Rasnita Sare de mare iodata

pregătire

  • Pentru mix-ul de condimente, puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați-le bine. Păstrați o lingură din mix și pentru sosul de roșii și ceapă.

  • Pentru frigăruile de vită, amestecați într-un blender mix-ul de condimente rămas cu roșiile tocate, papaya, sucul de lămâie și uleiul. Puneți mix-ul într-o pungă de plastic resigilabilă mare. Adăugați în pungă cubulețele de carne de vită și amestecați bine. Lăsați la frigider timp de o oră.

  • Între timp pregătiți sosul de roșii și ceapă. Încălziți ulei într-o tigaie la foc mediu. Căliți ceapa timp de 5-6 minute. Adăugați mix-ul de condimente pe care l-ați păstrat pentru sos și amestecați bine. Adăugați restul ingredientelor și lăsați compoziția să fiarbă 10 minute. Păstrați sosul cald până la servire.