durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Gătiți orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 575 ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și amestecați-l cu 2 lingurițe de oțet de orez și o lingură de zahăr. Lăsați-l să se răcească ușor.
Între timp, pentru a face Kimchee, aduceți la fierbere într-o cratiță mică restul oțetului de orez, zahărul, sucul de portocale, usturoiul, ghimbirul și chilli. Se scot de pe foc și se lasă la răcit. Într-un castron mediu amestecați varza, ridichiile daikon, ceapa verde și ardeiul roșu. Asezonați cu sare de mare.
Pentru a face umplutura de pui, amestecați puiul, condimentele japoneze și sarea de mare într-un castron mediu. Încălziți la foc mediu o lingură de ulei într-o tigaie de prăjit mare. Adăugați carnea de pui și gătiți timp de 6 până la 8 minute, amestecând ocazional. Puneți puiul într-un castron mediu. Adăugați maioneza și semințele de susan și amestecați. Se taie subțire ¼ din kimchee pregătit, se adaugă la amestecul de pui și se amestecă.
Pentru a forma buletele de orez, scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de pui în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 8 porții.
Se încălzește uleiul rămas în aceeași tigaie la o căldură medie. Prăjiți buletele de orez timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie și o textură corcantă.
Pentru a servi, presărați pe buletele de orez amestecul de condimente Furikake. Serviți buletele de orez cu Kimchee pregătit.