durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Pentru arepas, puneți într-o cratiță mică laptele, apa și 1/4 cană (1/2 baton) unt. Gătiți la foc mediu aproximativ 5 minute sau până când untul este topit. Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească ușor
Într-un bol mediu amestecați masarepa și sarea de mare. Apoi turnați încet laptele amestecând până când acesta este complet absorbit (Aluatul poate fi ușor sfărâmicios.) Se adaugă feta și se frământă cu mâinile până se înmoaie, iar brânza este complet încorporată. Împărțiți aluatul uniform în 12 bile. Aplatizați fiecare bilă într-un disc cu diametrul de 10 cm și o grosime de 1,3 cm.
Într-o tigaie mare de fontă topiți, la foc mediu spre mare, 1 lingură din untul rămas. Prăjiți turtele de arepas aproximativ 6 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc și devin puțin crocante. Reduceți intensitatea focului la mediu spre mic dacă turtele se rumenesc prea repede. Dacă este necesar, între prăjiri, adăugați unt suplimentar în tigaie. Se transferă totul pe un platou pentru a se răci ușor. (Turtele de arepas pot fi făcute cu până la 3 zile înainte de umplerea și servirea lor. În tot acest timp păstrați-le la frigider într-un recipient vidat. Când doriți să le gătiți, lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le reîncălzi într-o tigaie cu unt.)
Pentru musaca, se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Căliți vinetele, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute sau până când devin ușor aurii și se înmoaie, Adăugați ceapa și usturoiul, amestecând în permanență; căliți-le aproximativ 2 minute sau până când sunt ușor moi.
Adăugați carnea tocată de miel în tigaie; lasați-o pe foc aproximativ 3 minute, amestecând ocazional. Adăugați condimentele; lasați încă aproximativ 3 minute sau până când carnea nu mai este roz și mirodeniile sunt prăjite. Adăugați roșiile și apa. Lăsați să fiarbă aproximativ 7 minute sau până când amestecul este ușor îngroșat, amestecând ocazional. (Musacaua se poate face cu 3 zile înainte. Se răcește înainte de refrigerare. Când doriți să o serviți, încălziți-o la foc mic.)
Pentru asamblarea turtelor arepas, tăiați-le transversal aproximativ 2/3 din lungime astfel încât să obțineți un buzunar. Umpleți-le cu aproximativ 1/3 cană de musaca și presărați cu brânză feta. Serviți imediat.