Sos Skhug
FF2017

Sos Skhug

Skhug, un preparat popular din bucătăria Orientului Mijlociu, este un sos picant folosit pentru condimentarea multor preparate. Ingredientele tradiţionale, cum ar fi chimionul şi cardamomul, se combină cu căldura picantă a ardeilor iuţi thailandezi „ochi de pasăre”, ierburile proaspăt tocate, uleiul de măsline şi zeama acrișoară de lămâie pentru a crea o garnitură versatilă pentru un mic dejun savuros şi multe altele. Ni se pare nouă sau micul dejun a devenit mai picant?
  • 15m

    durata de pregătire

  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 15 gram frunze de coriandru
  • 1/2 linguriță Piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 15 gram pătrunjel cu frunza plană
  • 75 mililitru ulei de măsline extra virgin
  • 4 ardei iuţi thailandezi „ochi de pasăre” proaspeţi, tocaţi fin
  • 1 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 2 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță coriandru boabe Kamis (se macină)
  • 1 linguriță Chimion măcinat
  • 1/2 linguriță Cardamon măcinat

pregătire

  • Puneţi toate ingredientele în blender şi amestecaţi la viteză mare până când sunt bine combinate.

  • Daţi la frigider timp de cel puţin 30 de minute pentru ca să se combine aromele sau până la servire.