durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Puneţi merele, zahărul, sarea, zeama de lămâie, scorţişoara şi nucşoara într-o cratiţă fierbeţi la temperatură medie până când merele sunt moi şi pătrunse, dar nu terciuite. Aceasta fază ar trebui să vă ia 6-7 minute după ce amestecul începe să fiarbă. Umplutura este gata, lăsaşi-o să ajungă la temperatura camerei înainte de a o folosi. Daţi la o parte.
Apoi tăiaţi coaja de la feliile de pâine. Întindeţi pâinea cu sucitorul până devine foarte subţire.
Ungeţi ambele părţi ale feliilor de pâine subţiate cu o cantitate generoasă de unt.
Puneţi aproximativ 2 linguri din umplutură pe fiecare felie de pâine, lăsând o margine de 0,5 cm de jur împrejur. Rulaţi feliile de pâine cu umplutură pentru a obţine nişte cilindri.
Ungeţi uşor cu unt toate rulourile şi prăjiţi-le pe grătar sau în tigaie la temperatură medie. Întoarceţi continuu rulourile şi asiguraţi-vă că rulourile sunt rumenite egal pe toate părţile.
Serviţi-le fierbinţi sau la temperatura camerei, oricum au un gust grozav. Puteţi să le tăiaţi în două sau trei bucăţi.