Carne de vită prăjită la foc iute cu usturoi și legume
carne de vita

Carne de vită prăjită la foc iute

Savurați o rețetă picantă și aparte: carne de vită prăjită la foc iute, condimentată cu usturoi şi ardei gras.
  • 15m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 1 cană de apă
  • 1 1/2 căni de mazăre
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingură Usturoi fulgi
  • 1/2 linguriță Ghimbir
  • 1 lingură de ulei
  • 675 grame de muşchi de vită fără os, tăiat în fâşii de 0,6 cm
  • 2 căni de bucheţele de broccoli
  • 1 1/2 căni de fâşii de ardei gras roşu

pregătire

  • Amestecaţi apa, sosul de soia, condimentele, amidonul de porumb şi ghimbirul într-un vas mic până când amestecul este fin. Daţi la o parte.

  • Încălziţi uleiul într-o tigaie mare neaderentă la temperatură medie-ridicată. Adăugaţi carnea de vită în tranşe; prăjiţi timp de 5 minute au până nu mai este roz amestecând continuu. Mai adăugaţi ulei dacă este necesar. Scoateţi carnea de vită din tigaie. Adăugaţi legumele în tigaie; prăjiţi timp de 3 minute amestecând continuu. Puneţi carnea de vită înapoi în tigaie.

  • Turnaţi amestecul cu sos de soia. Adăugaţi-l în tigaie, amestecând continuu, aduceţi la temperatura de fierbere pe foc mediu şi lăsaţi să fiarbă 1 minut. Dacă doriţi, puteţi servi cu orez fiert.