curry_singapore_800
carne de pui

Curry Singapore

O rețetă rapidă de curry ce-ți va lua mai puțin de 35 de minute să o gătești.
  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 450 grame piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cuburi
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 1 linguriță Curry
  • 225 grame bucăți de ananas în conservă
  • 200 mililitri lapte
  • 1 lingură concentrat de roșii
  • 2 lingurițe Cardamon măcinat
  • 50 grame fulgi de cocos
  • 400 grame caise la conservă
  • 1 banană medie
  • 50 grame stafide
  • 25 grame migdale fulgi, prăjite
  • Rasnita Sare de mare iodata

pregătire

  • Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și se rumenește puiul și ceapa.

  • Se adaugă și se amestecă pudra de curry. Turnați laptele și adăugați ananasul, amestecând bine. Se adaugă piureul de roșii, cardamomul și sarea și se aduce la fierbere.

  • Se lasă neacoperit la foc moderat timp de 20 de minute sau până când lichidul este redus la jumătate. Se adaugă fulgii de cocos și se amestecă bine.

  • Se taie jumătate de caisele la conservă. Banana se decojește, se taie și se prăjește puțin.

  • Se amestecă aceste ingrediente în curry, împreună cu bucățile de ananas, stafidele și migdale fulgi.

  • Se mai încălzește timp de 1-2 minute și se servește cald.