Roast_de_porc_800
carne de porc

Roast de porc

  • 15

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius, pe funcția "ventilație" sau cuptorul cu gaz la trei sferturi din putere.

  • Curățați și tăiați rondele morcovii și cartofii. Așezați-le într-o tavă pentru cuptor alături de căpățâna de usturoi tăiată în jumătate.

  • Legați cotletul dezosat cu sfoară pentru bucătărie, apoi ungeți-l cu ulei de măsline și presărați deasupra acestuia piper cu lămâie, boia de ardei dulce și coriandru boabe zdrobit la mojar. Presărați puțin coriandru zdrobit și deasupra legumelor din tavă, apoi puneți carnea alături de acestea. Opțional puteți presăra carnea cu puțin cimbrișor proaspăt și apoi rumeniți-o pe toate părțile în tigaie sau direct în tavă de fontă.

  • Introduceți tava cu legumele și cotletul de porc, stropite cu ulei de măsline și asezonate cu foi de dafin, sare de mare și piper proaspăt râșnite, în cuptorul preîncălzit și gătiți timp de 35-45 minute, până se rumenesc bine.

  • Între timp, puneți vinul la fiert alături de condimentele pentru vin fiert și câteva steluțe de anason. Când vinul se reduce, adăugați în crăticioară untul.

  • Scoateți tava din cuptor și turnați sosul de vin fiert condimentat deasupra fripturii rumene. Poftă bună!