Supa_de_conopida_cu_topping_crocant_800
legume si ciuperci

Supă de conopidă cu topping crocant

  • 17

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Tocați ceapa mărunt și zdrobiți usturoiul, apoi le căliți la foc mediu, într-o oală încinsă cu puțin unt și ulei de măsline pentru a nu se arde untul.

  • Când ceapa devine sticloasă, presărați deasupra curcuma și nucșoară. Amestecați, apoi adăugați cartofii tăiați cubulețe peste care râșniți sare de mare și piper mozaic.

  • Amestecați bine și între timp mărunțiți fin câteva bucățele de conopidă pe care le păstrați pentru topping-ul crocant, apoi adăugați restul de conopidă tăiată bucăți, peste cartofii din oală.

  • Asezonați ingredientele din oală cu boia afumată dulce și chimion măcinat.

  • Între timp asezonați și conopida mărunțită pentru topping cu boia afumată dulce și piper mozaic proaspăt râșnit.

  • Amestecați ingredientele din oală și turnați peste acestea laptele, apoi lăsați supa să fiarbă până dă în clocot, aproximativ 15-20 de minute sau până ce s-au gătit cartofii. Între timp tocați mărunt miezul de nucă pentru topping.

  • Când supa a fiert, adăugați smântâna lichidă și coaja rasă de limetă, apoi dați oala deoparte.

  • Adăugați în tigaie nuca zdrobită și bucățelele de conopidă condimentate și căliți la foc mediu cu puțin ulei de măsline, până obțineți un crumble crocant.

  • Între timp, mixați supa cu ajutorul unui blender, apoi presărați deasupra puțin mărar proaspăt tocat și extra boia afumată dulce. Serviți supa presărată cu topping crocant.