supa_de_cartofi_800
legume si ciuperci

Supă de cartofi

  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 400 gram cartofi
  • 1 1/4 litru lingură bulion
  • 40 grame bacon afumat
  • 30 grame făină
  • 1 ceapă
  • 30 grame untură de porc
  • Nucșoară măcinată
  • rasnita sare de mare iodata
  • Arpagic

pregătire

  • Se curăță și se spală cartofii, apoi se taie și se pun împreună cu ceapa tăiată în sosul de bulion fierbinte, adăugând puțină sare. Se gătește la foc mic, amestecându-se ocazional.

  • Baconul se mărunțește, se presară cu făină și se prăjește în untură până are o culoare aurie. Apoi se pune peste amestecul de cartofi și se fierbe timp de 8 minute.

  • Se condimentează după gust cu sare și nucșoară. Înainte de a servi, stropiți cu arpagic mărunțit.