ingrediente
Pregătiți dressing-ul amestecând sucul de lămâie cu uleiul de măsline. Adăugați frunzele de pătrunjel tocate și asezonați cu sare, dacă doriți. La sfârșit, adăugați piper mozaic.
Puneți apa la foc și lăsați-o să fiarbă. Opriți focul, adăugați quinoa și ulei de măsline și lăsați 15 minute.
Fierbeți bucățile de sparanghel 6-7 minute. După ce sunt gata puneți-le în apă cu gheață pentru a opri gătirea, dar și pentru a fixa clorofila și a-și păstra o culoare verde frumoasă. Taiați-le în jumătate dacă vreți niște bucăți mai mici în salată.
În timp ce gătiți sparanghelul, tăiați grapefruit-ul în sferturi.
Într-un castron adăugați quinoa, sparanghelul și grapefruit-ul. Amestecați bine cu dressing-ul cu frunze de pătrunjel.