salata_cu_chorizo_cartofi_dulci_si_ciuperci_800
legume si ciuperci

Salată cu chorizo, cartofi dulci și ciuperci

Te vei îndrăgosti imediat de această salată cu cartofi dulci caramelizați!
  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 2 cartofi dulci decojiți și tăiați în bucăți
  • ulei de măsline
  • 2 linguri Boia de ardei dulce Substituiri disponibile
    • Boia de ardei dulce Family Pack
  • 2 căței de usturoi
  • 200 grame chorizo, feliat
  • 275 grame ciuperci
  • coajă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • 4 fire de ceapă verde
  • 1 linguriță Frunze de pătrunjel
  • 1 pungă de rucola
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță Chili
  • Rasnita Sare de mare iodata cu piper

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.

  • Puneți cartofii dulci într-o tavă, asezonați-i cu o lingură de boia și ulei de măsline. Lăsați-i la cuptor 25-30 de minute până când se rumenesc.

  • Într-o tigaie puneți ulei de măsline, adăugați usturoiul și chorizo și prăjiți 1-2 minute. Adăugați ciupercile și mai gătiți timp de 3-4 minute. La final, amestecați în compoziție o lingură de boia și zeama de lămâie.

  • Puneți compoziția într-un bol. Adăugați ceapa, rucola, pătrunjel și cartofii dulci.

  • Pentru dressing, amestecați coaja de lămâie cu suc de lămâie, chili, zahăr și ulei de măsline. Asezonați cu sare de mare și piper.

  • Amestecați salata cu dressing-ul și serviți imediat.