durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Amestecaţi rozmarinul, cimbrul, usturoiul granulat, oregano, sarea şi piperul într-un vas mic. Daţi la o parte.
Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie mare neaderentă la o temperatură medie-ridicată. Adăugaţi vânăta şi prăjiţi-o timp de 5 minute sau până când s-a înmuiat, amestecând din când în când. Adăugaţi dovlecelul, ardeiul, roşiile, 2½ linguriţe din amestecul de condimente şi zahărul, prăjiţi timp de 8 - 10 minute, amestecând din când în când, până când legumele s-au înmuiat. Turnaţi şi amestecaţi oţetul.
Între timp, ungeţi feliile de mămăligă cu restul de ulei de măsline. Presăraţi restul amestecului de condimente, apăsând uşor pentru a se lipi de ambele părţi. Încingeți o tigaie neaderentă la o temperatură medie-ridicată. Adăugaţi feliile de mămăligă, mai multe odată şi prăjiţi-le timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc uşor.
Serviţi ratatouille deasupra feliilor de mămăligă.