ingrediente
Așezați spanacul într-un vas mare și condimentați cu sare. Lăsați spanacul de o parte pentru 30 minute. Eliminați lichidul în exces și amestecați cu pătrunjelul, mărarul și cu ceapa verde.
Încingeți puțin ulei și căliți ceapa până se frăgezește și se rumenește bine. Adăugați spanacul și puneți brânza. Asezonați cu piper negru.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți cu puțin ulei o tavă de copt și așezați 4-5 foi de plăcintă date cu unt una peste alta. Puneți cu lingura spanacul și amestecul de brânză peste foi și nivelați.
Puneți deasupra foile de plăcintă unse cu unt care au rămas. Ascundeți marginile foilor deasupra și dedesubtul amestecului folosit pentru umplutură, asigurându-vă că foile sunt complet acoperite. Marcați pătrățele deasupra suprafeței foilor de plăcintă și coaceți pentru 40 minute. Plăcinta se servește caldă.