ingrediente
- 2 kilograme castraveți
- 1,5 litri apă
- 30 grame sare de mare neiodată
- Condimente pentru murături în saramură
- 1 rădăcină de hrean
- 1 căpățână de usturoi
ingrediente
Spălați bine castraveții în 2-3 ape reci. Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în 2-3 bucăți. Curațați hreanul și tăiați-l în felii subțiri.
Așezați castraveții în borcane. Cantitățile de mai sus sunt suficiente pentru un borcan mare de 3L în care încap 2 kg de castraveți. Așezați printre castraveți cățeii de usturoi și fâșiile de țelină.
Pregătiți saramura punând la fiert apa cu sarea. La fiecare litru de apă puneți o lingură mare cu vârf de sare. Când apa începe să clocotească, mai lăsați-o 5 minute, apoi turnați-o peste castraveții din borcane, acoperindu-i complet cu ea.
Sigilați borcanele și lăsați-le la pasteurizat 2-3 zile.