castraveti_murati_in_saramura_800
legume si ciuperci

Castraveți murați în saramură

  • 6

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Spălați bine castraveții în 2-3 ape reci. Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în 2-3 bucăți. Curațați hreanul și tăiați-l în felii subțiri.

  • Așezați castraveții în borcane. Cantitățile de mai sus sunt suficiente pentru un borcan mare de 3L în care încap 2 kg de castraveți. Așezați printre castraveți cățeii de usturoi și fâșiile de țelină.

  • Pregătiți saramura punând la fiert apa cu sarea. La fiecare litru de apă puneți o lingură mare cu vârf de sare. Când apa începe să clocotească, mai lăsați-o 5 minute, apoi turnați-o peste castraveții din borcane, acoperindu-i complet cu ea.

  • Sigilați borcanele și lăsați-le la pasteurizat 2-3 zile.