Default
FF2019

SOS GUAJILLO DIN PRUNE ȘI ALUNE

Dulce, fructat, acru și afumat, acest sos uimitor - încrustat cu alune tocate fin - are de toate. Acest deliciu poate fi servit cu chipsuri de banane sau cu o lingură cu care să îl turnați peste preparatele mexicane

Cantitate suficientă pentru ½ căni sau 18 porții (a câte 2 linguri).

Informații nutriționale per porție: 94 Calorii, Grăsimi totale 2g, Grăsimi saturate 0g, Colesterol 0mg, Sare 201mg, Carbohidrați 18g, Fibre 1g, Total glucide 15g, Proteine 1g. (Zahăr adăugat 0g)

  • 25m

    durata de pregătire

  • 94

    Calorii

  • 11

    ingrediente

ingrediente

18

Porții

  • 2 ardei guajillo chile sau ardei pasilla chile, la abur, fără semințe și tăiat mare
  • 3/4 cană prune uscate, tăiate grosier
  • 1 1/2 cană apă fiartă
  • 1 cană zahăr brun
  • 1/4 cană oțet
  • 1 1/2 lingurițe Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1/2 linguriță Ceapă granulată
  • 1/2 cană alune nesărate, coapte, tăiate mărunt
  • 1/2 linguriță Chili

pregătire

  • Așezați ardeii guajillo și prunele într-un vas mare termorezistent. Adăugați ½ cană de apă fierbinte. Lăsați ingredientele să se hidrateze 10-15 minute.

  • Adăugați amestecul de mai sus, zahărul brun, oțetul, sarea, piperul, condimentele și încă o cană de apă fierbinte în blender. Mixați în blender până se obține un amestec fin.

  • Treceți amestecul printr-o sită. Adăugați alunele și puțin chili. Folsiți ca dipper pentru chipsuri sau ca salsa pentru diferite preparate mexicane.

  • Test Kitchen Tips:
    Acest sos poate fi preparat folosind o varietate de ardei iuți precum guajillo, ancho, pasilla sau morita, în funcție de gradul de iuțeală și aroma pe care o doriți. Ardeiul guajillo chile este varianta uscată a ardeiului mirasol chile și este unul dintre cei mai folosiți ardei iuți din Mexic. Folosit în marinade, salsa, paste și alte sosuri, ardeiul guajillo are o iuțeală medie și o aromă afumată, ușor dulce și fructată. Ardeiul Pasilla este varianta uscată a ardeiului chilaca. Are o aromă bogată, afumată și o iuțeală medie. Acesta nu este un sos tradițional Mexican, dar folosește ingrediente tradiționale mexicane pentru o aromă dulce, ușor acrișoară și afumată.