durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
(chifle Bao)
Porții
Pentru chiflele bao, încălziți la microunde laptele de cocos într-un bol pentru 1 minut la temperatură maximă sau până când devine fierbinte. Adăugați ciocolata menaj și amestecați până se topește. Adăugați și zahărul granulat, uleiul de cocos și esența de vanilie. Adăugați apoi, treptat, făina până este complet încorporată. Frământați aluatul cu mâna pe măsură ce acesta devine mai rigid. Formați aluatul sub formă de bilă. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească pentru 30 minute.
Pe suprafața de lucru presărați puțină făină, așezați apoi aluatul și aplatizați-l la o grosime de 6 mm. Aplatizați aluatul. Decupați cu un cuțit aluatul în 16 forme circulare cu diametrul între 7,5 și 9 cm (Strângeți aluatul rămas și tăiați-l în cercuri încă o dată. Evitați să frământați prea mult aluatul deoarece ar putea opri creștere chiflelor în mod corespunzător.)
Întindeți cu ajutorul unei pensule un strat subțire de ulei de cocos pe aluatul de chifle. Împăturați la jumătate fiecare cerc de aluat, fără să-l presați. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed. Lăsați să se odihnească pentru 10 minute.
Pentru gătirea chiflelor Bao, folosiți o cratiță mare în care turnați apă până la nivelul de 2,5 cm. Lăsați apa să ajungă la punctul de fierbere. Tapetați o sită pentru aburi cu hârtie de copt. Puneți câteva chifle pe această sită. (Nu supraaglomerați sita, deoarece chiflele se vor extinde în timpul gătitului.) Introduceți sita pentru aburi în vas. Acoperiți cu un capac. Gătiți la abur, la o temperatură medie, timp de 10 minute sau până la extinderea chiflelor. Transferați chiftele pe rafturile de sârmă pentru a se răci. Repetați operația cu toate chiflele bao.
Pentru crema din unt de arahide, amesecați la mixer untul de arahide, brânza topită și zahărul pudră într-un castron mare până când devine neted. Adăugați smântâna și esența de vanilie; mixați până are o textură ușoară și pufoasă.
Pentru asamblare, tăiați cu grijă chiflele de bao. Umpleți fiecare chiflă de bao cu o lingură de cremă din unt de arahide. Deasupra chiflelor presărați arahide și stropiți cu ciocolată topită. Serviți imediat.