durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Încălziţi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugaţi jumătate de ceapă, gătiţi şi amestecaţi până când devine uşor moale, timp de aproximativ 5 minute. Apoi, adăugaţi usturoiul, menta, curcuma, sarea de mare şi piperul, prăjind încă două minute. Adăugaţi fasolea şi supa concentrată şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi jumătate de pătrunjel şi busuiocul, reduceţi focul la mediu şi fierbeţi încă aproximativ 10 minute, până când preparatul se îngroaşă uşor.
Creşteţi focul la mediu spre mare şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi pastele şi gătiţi timp de 2 minute până când acestea ajung la stadiul „al dente”, amestecând din când în când. Adăugaţi spanacul şi pătrunjelul rămas şi gătiţi până când spanacul s-a înmuiat, înainte de a lua de pe foc.
Între timp, încălziţi lingura de ulei de măsline rămasă într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa rămasă şi gătiţi amestecând timp de 7 minute sau până când ceapa începe să devină crocantă. Asezonaţi cu sare şi piper, după gust.
Serviţi supa în farfurii, folosind un polonic. Adăugaţi smântână şi amestecul de ceapă crocantă.