Pui cu orez și fructe de dracilă
FF2017

Pui cu orez și fructe de dracilă

Un amestec indispensabil şi parfumat de condimente pentru preparate est-mediteraneene, amestecul turcesc de condimente Baharat dă o savoare unică acestui fel de inspiraţie persană. Amestecul începe cu ingredientele tradiţionale pentru Baharat: piper negru, cardamom, cuişoare, chimion, nucşoară, coriandru şi boia, la care se adaugă puţină mentă şi scorţişoară. Preparat într-un sos de iaurt şi praf de curcuma, decorat cu un amestec crocant din fructe acrișoare uscate de dracilă şi caju, acest preparat cu pui şi orez este un fel foarte reconfortant.
  • 13

    ingrediente

ingrediente

  • 300 gram orez Basmati
  • 1 ceapă roşie, tocată
  • 1 ardei verde, tocat
  • 450 gram pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în sferturi
  • 2 linguri de amestec de condimente Baharat (vezi reţeta)
  • 750 mililitru supă concentrată de pui
  • 50 gram fructe de dracilă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 lingură de ceapă verde, tocată
  • 60 mililitru lapte
  • 100 gram unt
  • 50 mililitru iaurt
  • 1 linguriță Curcuma măcinată (Turmeric)

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 150°C, 300°F, treapta de temperatură 2. Spălaţi orezul în apă rece şi apoi puneţi-l într-o tigaie mică cu 600 ml de supă concentrată de pui, aduceţi la temperatura de fierbere şi apoi reduceţi temperatura pentru a fierbe la foc mic și lăsaţi să fiarbă până când se înmoaie orezul.

  • Înmuiaţi fructele de dracilă în apă rece timp de 10 minute, apoi scurgeţi-le. Într-o tigaie adăugaţi 10 g de unt şi prăjiți fructele de dracilă şi zahărul până când se umflă. Adăugaţi-le peste orezul fiert cu ceapa verde. Într-un vas mic amestecaţi laptele, curcuma şi iaurtul şi puneţi la o parte.

  • Puneţi o cratiţă mare pe aragaz la temperatură medie. Adăugaţi 15 g de unt şi prăjiți ceapa şi ardeiul tăiate în cubuleţe; frigeţi-le fără ca acestea să îşi schimbe culoarea şi puneţi la o parte.

  • Puneţi pulpele de pui într-un vas cu amestecul de condimente Baharat şi combinaţi. Adăugaţi restul de unt (lăsând la o parte 15 g) în cratiţă şi rumeniţi puiul pe ambele părţi. Adăugaţi restul de supă de pui şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când este gata. Scoateţi carnea de pui din supă şi puneţi zeama la o parte. Folosiţi restul de unt pentru a unge pereţii şi marginile cratiţei.

  • Puneţi un strat din ½ din cantitatea de orez fiert în cratiţă, apoi aranjaţi deasupra bucăţile de carne de pui. Adăugați restul de orez, amestecul din fructe de dracilă şi acoperiți cu ceapă, iaurtul, laptele şi zeama de la pui. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o în cuptorul preîncălzit timp de 30 minute. Serviţi direct din cratiţă.