ingrediente
Preîncălziţi cuptorul la 150°C, 300°F, treapta de temperatură 2. Spălaţi orezul în apă rece şi apoi puneţi-l într-o tigaie mică cu 600 ml de supă concentrată de pui, aduceţi la temperatura de fierbere şi apoi reduceţi temperatura pentru a fierbe la foc mic și lăsaţi să fiarbă până când se înmoaie orezul.
Înmuiaţi fructele de dracilă în apă rece timp de 10 minute, apoi scurgeţi-le. Într-o tigaie adăugaţi 10 g de unt şi prăjiți fructele de dracilă şi zahărul până când se umflă. Adăugaţi-le peste orezul fiert cu ceapa verde. Într-un vas mic amestecaţi laptele, curcuma şi iaurtul şi puneţi la o parte.
Puneţi o cratiţă mare pe aragaz la temperatură medie. Adăugaţi 15 g de unt şi prăjiți ceapa şi ardeiul tăiate în cubuleţe; frigeţi-le fără ca acestea să îşi schimbe culoarea şi puneţi la o parte.
Puneţi pulpele de pui într-un vas cu amestecul de condimente Baharat şi combinaţi. Adăugaţi restul de unt (lăsând la o parte 15 g) în cratiţă şi rumeniţi puiul pe ambele părţi. Adăugaţi restul de supă de pui şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 minute sau până când este gata. Scoateţi carnea de pui din supă şi puneţi zeama la o parte. Folosiţi restul de unt pentru a unge pereţii şi marginile cratiţei.
Puneţi un strat din ½ din cantitatea de orez fiert în cratiţă, apoi aranjaţi deasupra bucăţile de carne de pui. Adăugați restul de orez, amestecul din fructe de dracilă şi acoperiți cu ceapă, iaurtul, laptele şi zeama de la pui. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o în cuptorul preîncălzit timp de 30 minute. Serviţi direct din cratiţă.