Prăjitură cu drojdie
deserturi si bauturi

Prăjitură cu drojdie

  • 3h

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 11

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

Aluat:

  • 500 grame făină de grâu tip 500
  • 80 grame zahăr
  • 1/3 linguriță sare
  • 8 grame Drojdie uscată
  • 250 mililitri lapte 3,2%
  • 100 grame unt
  • 3 ouă
  • 5 mililitri Esență de vanilie

Crustă:

  • 60 grame unt
  • 50 grame zahăr tos
  • 80 grame făină

pregătire

  • Amestecați făina cu zahărul și sarea.

  • Amestecați bine drojdia cu 4 linguri de lapte cald, lăsați deoparte timp de 15 minute într-un loc cald (aproximativ 30℃).

  • Amestecați restul laptelui cu untul topit.

  • Bateți 2 ouă.

  • Combinați toate ingredientele pentru aluat și frământați timp de 7 minute, lăsați deoparte într-un loc cald timp de 1 oră (aproximativ 30℃).

  • Combinați toate ingredientele pentru crustă, amestecați și sfărâmați bine, lăsați deoparte într-un loc răcoros.

  • Întoarceți aluatul pe o placă de patiserie presărată cu făină, împărțiți în 24 de bucăți cântărind aproximativ 45 g, formați biluțe și apoi rulouri lungi cu diametrul de aproximativ 1,5 cm.

  • Faceți o împletitură din 3 rulouri, rulați într-un cerc, astfel încât legăturile să fie dedesubt.

  • Așezați prăjiturile cu drojdie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți cu un prosop, lăsați deoparte într-un loc cald pentru încă 30 de minute.

  • Preîncălziți cuptorul la 180℃, ungeți prăjiturile cu ouăle bătute, presărați crusta deasupra prăjiturilor și coaceți aproximativ 15 minute până se rumenesc.