ingrediente
Porții
Aluat:
- 500 grame făină de grâu tip 500
- 80 grame zahăr
- 1/3 linguriță sare
- 8 grame Drojdie uscată
- 250 mililitri lapte 3,2%
- 100 grame unt
- 3 ouă
- 5 mililitri Esență de vanilie
Crustă:
- 60 grame unt
- 50 grame zahăr tos
- 80 grame făină
durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Amestecați făina cu zahărul și sarea.
Amestecați bine drojdia cu 4 linguri de lapte cald, lăsați deoparte timp de 15 minute într-un loc cald (aproximativ 30℃).
Amestecați restul laptelui cu untul topit.
Bateți 2 ouă.
Combinați toate ingredientele pentru aluat și frământați timp de 7 minute, lăsați deoparte într-un loc cald timp de 1 oră (aproximativ 30℃).
Combinați toate ingredientele pentru crustă, amestecați și sfărâmați bine, lăsați deoparte într-un loc răcoros.
Întoarceți aluatul pe o placă de patiserie presărată cu făină, împărțiți în 24 de bucăți cântărind aproximativ 45 g, formați biluțe și apoi rulouri lungi cu diametrul de aproximativ 1,5 cm.
Faceți o împletitură din 3 rulouri, rulați într-un cerc, astfel încât legăturile să fie dedesubt.
Așezați prăjiturile cu drojdie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți cu un prosop, lăsați deoparte într-un loc cald pentru încă 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180℃, ungeți prăjiturile cu ouăle bătute, presărați crusta deasupra prăjiturilor și coaceți aproximativ 15 minute până se rumenesc.