FURSECURI CU CIREȘE
deserturi si bauturi

FURSECURI CU CIREȘE

  • 30m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 10

    ingrediente

ingrediente

20

Porții

ALUAT:

  • 500 grame făină de grâu tip 500
  • 240 grame zahăr praf
  • 250 grame unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță Praf de copt
  • 1/3 linguriță de sare
  • 8 grame Zahăr vanilinat

UMPLUTURĂ:

  • 400 grame cireșe înghețate fără sâmburi
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe făină de cartofi

pregătire

  • Amestecați toate ingredientele pentru aluat, frământați până obțineți un aluat uniform.

  • Înfășurați aluatul frământat în plastic și lăsați-l la frigider timp de 2 ore.

  • Pe o masă cu făină, rulați aluatul până ajuge la o grosime de 5 mm.

  • Tăiați cercuri cu un diametru de aproximativ 7 cm, iar în mijlocul lor tăiați o gaură cu diametrul de aproximativ 2,5 cm.

  • Puneți fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se dau la copt aproximativ 15 minute la temp. 180 ℃, până se rumenesc.


  • Între timp, amestecați ușor cireșele dezghețate, puneți într-o cratiță, adăugați zahărul, făina de cartofi și aduceți la fiert amestecând.


  • Puneți umplutura peste fursecurile răcite, se servesc presărate cu zahăr pudră.