Batoane de ovăz și ciocolată neagră
deserturi si bauturi

Batoane de ovăz și ciocolată neagră

  • 30m

    durata de pregătire

  • 2h 30m

    Durata de gătire

  • 13

    ingrediente

ingrediente

  • 400 grame ciocolată neagră (aprox. 70% cacao), tocată mărunt
  • 75 grame alune caju sărate
  • 75 grame cireșe sau merișoare uscate
  • 1/4 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 225 mililitri smântână grasă
  • 75 grame Dulce de leche (sau sos gros de caramel)
  • 275 mililitri sirop de arțar
  • 125 mililitri miere
  • 175 grame unt de migdale
  • 1 Vanilie păstaie
  • 325 grame amarant
  • 50 grame ovăz rapid de pregătit, copt
  • 75 grame nucă de cocos rasă

pregătire

  • Puneți jumătate din ciocolată într-un castron și dați-o la congelator. Combinați siropul de arțar și mierea într-o crăticioară. Aduceți la punctul de fierbere pe foc mediu, scădeți focul și fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute. Dați la o parte de pe foc și adăugați unt de migdale, 3 lingurițe de Scorțișoară și semințele din Păstaia de vanilie, și amestecați bine.

  • Extrudați amarantul încălzind o tigaie mare pe foc mediu. Adăugați 2 linguri de amarant, acoperiți tigaia cu un capac și încălziți timp de 30 secunde, sau până când au pocnit majoritatea boabelor. Scoateți-le într-un castron și repetați cu restul boabelor de amarant până când au pocnit toate. Combinați amarantul cu ovăzul copt, cocosul, caju, cireșele sau merișoarele și sarea de mare într-un castron mare. Adăugați amestecul de unt de migdale și amestecați pentru a acoperi toate ingredientele. Lăsați amestecul să se răcească ușor, apoi adăugați fulgii de ciocolată înghețați la sfârșit.

  • Tapetați o tavă de 22 x 33 cm cu hârtie de copt. Împărțiți amestecul în mod egal pe tavă, apoi dați la frigider. În timp ce amestecul se răcește, puneți restul fulgilor de ciocolată într-un castron termorezistent. Încălziți ușor smântâna într-o crăticioară cu Păstaia goală de vanilie și lingura rămasă de Scorțișoară, până înainte să dea în fiert. Scoateți Păstaia de vanilie, apoi turnați deasupra ciocolata, amestecați cu o spatulă de cauciuc până obțineți un amestec omogen.

  • Scoateți amestecul de amarant din frigider și turnați ganajul de ciocolată pentru a-l acoperi uniform. Încălziți dulce de leche pe aragaz până când devine destul de cald pentru a picura, apoi picurați-l peste ciocolată în formă de arabescuri. Dați din nou tava la frigider timp de 1-2 ore până când s-a răcit ciocolata, apoi scoateți cu grijă din tavă folosind hârtia de copt și tăiați amestecul în formă de batoane.