ingrediente
Decojiți cartofii și puneți-i la fiert. Reduceți căldura la temperatură scăzută și fierbeți timp de 15 minute. Lăsați cartofii să se răcească și apoi dați-i pe răzătoare. Se amestecă cartofii mărunțiți, baconulși sarea. Formați 6 chiftele. Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare de prăjit. Adăugați chiftelele de cartofi și gătiți timp de 7 - 8 minute pe fiecare parte. Transferați-le pe o farfurie și mențineți-le calde.
Se amestecă sosul de soia și pasta tamarind într-un castron mic și se lasă deoparte. Se condimentează fripturile cu piper și se gătesc la grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Lăsați să stea timp de 5 minute înainte de a fi tăiată.
Se amestecă rucola, brânza, uleiul de măsline rămas și sucul de lămâie într-un castron mare și se acoperă până se servește.
Se topește untul într-o tigaie mare la căldură medie. Se gătesc ouăle ochi.
Pentru a servi, puneți o chifteluță de cartofi, o mână de salată, o friptură tăiată și un ou prăjit pe fiecare farfurie. Asezonați friptura cu sosul de soia și tamarind și serviți imediat.