E posibil să fiți obișnuiți să utilizați acest condiment iute doar cu sare de mare, dar piperul negru se poate descurca şi singur în...
Proaspăt și vibrant, cu o nuanță de verde aprins, versatilitatea sa a transformat sovârful într-o plantă cunoscută în...
Modesta frunză de dafin este folosită la gătit de secole și este mult mai puternică decât ați putea crede. Provenind din Marea...
Cu o nuanță rubinie și un gust picant, dar plăcut, boiaua de ardei este unul dintre cele mai îndrăgite condimente din lume și este de...
Știați că...? De-a lungul timpului, busuiocul a fost deopotrivă adorat și disprețuit. Numele său înseamnă „rege” în...
Cu o aromă care-ţi face gura pungă și o notă iute, chiar și o mică cantitate de ardei iute te poate face să iei foc. Având nenumărate...
Știați că...? Chimenul ajută la digestie. Chimenul era cunoscut în Anglia din secolul al XIV-lea. Era folosit adesea la prăjituri sau...
Știați că...? Atestarea cimbrului datează din Grecia antică, unde simboliza curajul. Soldații romani se scăldau în apă infuzată cu...
Cu toate că sunt adesea confundate, pudra de curry şi frunzele de curry nu au, de fapt, legătură una cu cealaltă. Este adevărat că ambele...
Știați că...? Ghimbirul este un condiment de încălzire, despre care se spune că favorizează transpirația și ajută la răceli. O...
Știați că...? Christopher Columb a adus ienibaharul în Europa în secolul al XVI-lea. Este unul dintre puţinele condimente...
Delicios și versatil, maghiranul poate fi folosit pentru a accentua o varietate de mâncăruri, inclusiv supe, salate și sosuri....
Mărarul este cel mai adesea folosit în combinație cu murăturile, dar cu această plantă dulceagă se pot face mult mai multe decât...
Știați că...? Muștarul este folosit drept condiment de mii de ani. Pentru oamenii săraci era singurul condiment cu care își puteau...
Deși este adesea văzut ca fiind un simplu element de garnitură, pătrunjelul oferă mult mai mult decât ați putea crede. Vibrantă și...
Știați că...? Piperul este cunoscut sub numele de „Regele condimentelor”, fiind condimentul cel mai utilizat în Occident....
Închisă în interiorul modestului baton de scorțișoară, se află o aromă lemnoasă, răcoritoare, care așteaptă să fie dezlănțuită...
Știați că...? Numele tarhonului este probabil o denaturare a cuvântului francez „estragon”, care înseamnă...