TARHON

TARHON

TARHON

Știați că...?

Numele tarhonului este probabil o denaturare a cuvântului francez „estragon”, care înseamnă „mic dragon”, deoarece rădăcinile sale se încolăcesc asemeni cozii unui dragon. Tarhonul era folosit pentru a vindeca mușcăturile câinilor și șerpilor veninoși. Tarhonul este unul dintre clasicele ierburi franceze și este o aromă preferată a oțetului de vin alb. Tarhonul este un stimulent pentru pofta de mâncare.

Calitatea tarhonului este determinată de culoarea sa verde frumoasă, de aroma puternică de anason și de conținutul de ulei volatil. Metil chavicolul este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizări

Puteți obține un sos rapid pentru carnea de pui, amestecându-l cu smântână proaspătă și vin alb sau adăugându-l la sosuri albe. Delicios cu pește și legume. Se amestecă în supa cremoasă de pui sau de curcan. Presărați-l peste morcovi glazurați pentru o aromă distinctivă. Presărați-l în omlete sau salate.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 295 KCal

Proteine la 100 g: 22,8 g

Glucide la 100 g: 42,8 g

Grăsimi la 100 g: 7,2 g