IENUPĂR BOABE

IENUPĂR BOABE

IENUPĂR BOABE

Știați că...?

Boabele de ienupăr au nevoie de până la 3 ani pentru a se coace. Ienupărul conferă aroma distinctivă a ginului și altor băuturi spirtoase. Bucătarii din regiunile montane din Italia, Franța și Germania folosesc ienupărul pentru aromatizarea mâncărurilor bogate din vânat. Deși ienupărul crește în Marea Britanie, noi nu avem multe utilizări culinare tradiționale pentru acesta. Chiar și așa, el conferă un gust excelent sosurilor marinate și vânatului. Se crede că are calități diuretice și antiinflamatoare.

Calitatea

Boabele trebuie să fie mari, rotunde și pline, cu o culoare violet, intensă și aspect ușor prăfuit.

Utilizări

Spargeți ușor boabele înainte de utilizare pentru a elibera aroma acestora. Pregătiți un sos bogat pentru carnea de vită sau de miel, amestecându-le cu vin roșu, ciuperci, ceapă și ierburi. Adăugați-le la sucurile de fructe sau siropuri înainte de a le turna peste salata de fructe. Boabele sparte de ienupăr sunt deosebite alături de terine bogate.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 292 KCal

Proteine la 100 g: 4 g

Glucide la 100 g: 33 g

Grăsimi la 100 g: 16 g