CARDAMOM

CARDAMOM

CARDAMOM

Știați că...?

Cardamomul este cunoscut sub numele de Regina condimentelor (piperul este regele). Cardamomul se spune că are efect răcoritor asupra corpului. Mestecarea semințelor de cardamom ascunde mirosul de alcool din respirație. Cardamomul este renumit ca afrodisiac puternic.

Calitatea

India și Guatemala produc cardamom de o calitate excelentă. Păstăile de un verde șters trebuie să fie rotunde, fără pete și pline cu semințe negre sau maro închis, adesea lipicioase. Cineola este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizări

Sfărâmați ușor păstăile pentru a le utiliza în mâncărurile indiene și în orezul aromat. Pentru prăjituri, fursecuri și salate de fructe, desfaceți păstăile, apoi scoateți și zdrobiți semințele. Adăugați un plus de aromă la salata de fructe proaspete, prin fierberea în sirop a păstăilor Cardamom ușor sfărâmate, înainte de a le scurge și a le adăuga la fructele amestecate.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 338 KCal

Proteine la 100 g: 9,2 g

Glucide la 100 g: 70 g

Grăsimi la 100 g: 2,4 g